HVO 100: De Brandstof van de Toekomst

Duurzaamheid 1 maart 2024

In onze zoektocht naar duurzame energiebronnen en milieuvriendelijke oplossingen voor onze mobiliteitsbehoeften zijn we bij AVIA Marees maar wat graag op zoek naar oplossingen. Daarom zijn we uitgekomen bij HVO 100 diesel. Deze innovatieve brandstof biedt niet alleen krachtige prestaties, maar belooft ook een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot in vergelijking met traditionele diesel. Laten we eens dieper ingaan op waarom HVO 100 diesel zo'n veelbelovende duurzame oplossing is

Wat is HVO 100 Diesel?
HVO 100, of Hydrotreated Vegetable Oil, simpel gezegd is het een dieselbrandstof die wordt geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen zoals plantaardige oliën en dierlijke vetten. Door middel van hydrogenering worden deze grondstoffen omgezet in een hoogwaardige, schone dieselbrandstof die toepasbaar is op bijna alle bestaande dieselmotoren.

(HVO 100 die wordt gelost in Kolhorn door Duikie)

Waarom is HVO 100 duurzaam?

Vermindering van CO2-uitstoot: Een van de meest indrukwekkende kenmerken van HVO 100 diesel is de aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot. In vergelijking met normale dieselbrandstof kan HVO 100 de uitstoot tot wel 90% verminderen. Deze aanzienlijke reductie draagt bij aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan en de luchtvervuiling te verminderen.

Hernieuwbare grondstoffen: HVO 100 wordt geproduceerd uit hernieuwbare bronnen, zoals plantaardige oliën en dierlijke vetten. Door gebruik te maken van deze duurzame grondstoffen, helpt HVO 100 de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en draagt het bij aan een meer circulaire economie.

Compatibiliteit met bestaande infrastructuur: Een van de voordelen van HVO 100 is dat het compatibel is met bestaande dieselinfrastructuur en voertuigen. Dit betekent dat er geen ingrijpende veranderingen nodig zijn om over te stappen op HVO 100, waardoor het een praktische en haalbare optie is voor veel sectoren.

Verbeterde luchtkwaliteit: Door de lagere uitstoot van schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden (NOx) en fijnstof draagt het gebruik van HVO 100 ook bij aan een verbetering van de luchtkwaliteit, wat voordelen heeft voor zowel de volksgezondheid als het milieu.

De Toekomst van Mobiliteit

Als een duurzame en milieuvriendelijke brandstof biedt HVO 100 een veelbelovend perspectief voor de toekomst van mobiliteit. Of het nu gaat om het vervoer over de weg, over zee of in de lucht, HVO 100 kan een belangrijke rol spelen in het verminderen van de milieu-impact van onze transportactiviteiten.

Door te kiezen voor HVO 100 als brandstof van de toekomst, kunnen we een stap dichter bij een schonere en duurzamere wereld komen. Benieuwd naar wat wij jouw kunnen aanbieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.