Brandstoffen assortiment

AVIA Marees heeft diverse motorbrandstoffen in het assortiment, van gewone autodiesel tot hoge synthetische kwaliteitsdiesel. Ook zijn er verschillende benzines en gassen, hieronder een overzicht met daarbij de uitleg per product, te beginnen bij Diesel producten.

B7 Autodiesel

Deze diesel is aan elke pomp te vinden, dit komt omdat het nog steeds de meest gangbare fossiele diesel is die er momenteel op de markt is.
De laagzwaveligheid in dit product is een norm waar de diesel aan moet voldoen voor het gebruik in motoren volgens de EN590 norm.
B7 betekent dat er maximaal 7% bio-component toegevoegd is aan de brandstof (FAME)
Ook dit is verplicht voor autodiesel volgens de EN590 norm (deze norm geeft aan dat de kwaliteit van de diesel in Europa is goedgekeurd)
Deze diesel is aan de pomp beschikbaar en in bulk op aanvraag

B0 Autodiesel

Deze diesel komt bijna volledig overeen met de B7 autodiesel. Het enige verschil met deze diesel is dat de B7 (FAME) is weggelaten. Dit betekent dat er geen bio-component is toegevoegd aan de brandstof. Deze diesel is bedoelt voor machines die met een koude start te maken hebben of thuistanks. Het voordeel van deze diesel is namelijk dat bij een koude start of koude temperaturen de filters niet dichtslaan. Dit gebeurt namelijk wel bij de B7 diesel.
Deze diesel is niet aan de pomp verkrijgbaar, maar wel op aanvraag bij AVIA Marees

 

HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) 

HVO is een motorbrandstof met uitmuntende kwaliteiten, voor zowel de motor als voor het milieu. De brandstof wordt gemaakt van afgewerkte oliën en vetten, deze zijn hernieuwbaar en duurzaam. Een zeer goed alternatief tegenover de fossiele brandstoffen omdat deze met waterstof worden behandeld.
HVO is verkrijgbaar bij een aantal tankstations in de blend HVO100. Alle blends (20,40,50,100) zijn verkrijgbaar in bulk op aanvraag

 

Benzine E5 (SUPER98)

De E5 benzine is de nieuwe Europese standaard voor benzine. De E staat voor bio-ethanol.
Zo bestaat E5 voor 5% uit bio-ethanol en 95% benzine. Aan de pomp wordt het ook wel aangeduid als Euro 98/E5. Het is iets duurder dan E10, maar ook iets zuiniger door de hogere energiedichtheid.
Benzine E5 is verkrijgbaar bij een tankstation van AVIA

Benzine E10 (EURO95)

De letter E staat voor bio-ethanol. Deze stof is toegevoegd aan de benzine. Aan het getal zie je hoe hoog het percentage is. Zo bestaat E10 voor 10% uit bio-ethanol en 90% benzine en E5 voor 5% uit bio-ethanol en 95% benzine. De oude brandstof Euro95 is qua hoeveelheid bio-ethanol vergelijkbaar met E5, in E10 zit dus het dubbele. Waarom wordt deze benzine verkocht? Hoe meer bio-ethanol, hoe milieuvriendelijker de benzine. Deze brandstof wordt namelijk gemaakt van maïs en dat is geen fossiele, maar een hernieuwbare brandstof. Rijd je op E10? Dan stoot je gemiddeld 2% minder CO2 uit. Sinds 2019 moeten tankstations die meer dan twee soorten benzine aanbieden ook E10 verkopen. De brandstof is dus bijna overal verkrijgbaar. Maar let op: E10 is niet geschikt voor elke auto.
De benzine is verkrijgbaar aan de pomp, niet voor thuislevering

Productspecificaties

Gedurende het jaar wordt de kwaliteit van de brandstoffen aangepast.
Onderstaande productspecificaties worden vanaf de terminals gegarandeerd.
Productspecificaties bandstoffen

LNG (Liquid Natural Gas) 

Deze brandstof is een vloeibaar gemaakt aardgas. Door aardgas tot -162c te koelen wordt het vloeibaar.
De LNG staat vooral bekend om zijn stille en schone verbranding, deze brandstof wordt daarom veel gebruikt voor koelinstallaties van vrachtwagens wanneer deze stationair moeten draaien, en als brandstof voor personenwagens, vrachtwagens en schepen. LNG is uitermate geschikt voor zwaarder transport vanwege de stille eigenschappen bij verbranding en de 15% CO2 vermindering ten opzichte van de diesel variant. Ten slotte komt er bij het gebruik van LNG ook geen fijnstof en zwaveldioxide vrij wat weer beter is voor het milieu.
Dit product is beperkt verkrijgbaar aan de pomp, niet voor thuislevering 

Interesse? Vul het contactformulier in