Gesloten - Ambitieuze No Nonsense Accountant/Controller

Vacatures 6 juni 2023

Ambitieuze No Nonsense Accountant/Controller (32-40u)

Hou jij wel van een beetje uitdaging? Heeft Excel geen geheimen voor je? En zoek je een functie waarin je mee kunt groeien met de organisatie en tegelijkertijd deel uitmaakt van de energietransitie? Dan bieden wij jou een leuke functie bij een gezellig familiebedrijf in het filevrije Kolhorn.

Heb je genoeg kennis en ambities maar zie je het niet zitten bij een corporate bedrijf te werken met een stropdassencultuur en kantoorpolitiek? Snappen wij helemaal. Wij houden ervan om samen de mouwen op te stropen. Bij dit familiebedrijf doen we wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Past dit ook helemaal bij jou? Dan horen wij graag van je!

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende en complexe boekhouding waar jij je tanden in mag zetten
 • Volop kansen om jezelf te ontwikkelen binnen onze sterk groeiende organisatie
 • Naast mogelijkheden voor professionele ontwikkeling hebben wij ook een persoonlijk ontwikkelbudget dat naar eigen inzicht is in te vullen
 • Geen overwerkcultuur en indien van toepassing overuren uitbetaald of tijd voor tijd opbouw
 • Salaris in overleg, maar uiteraard passend bij jouw ambities, kennis en ervaring
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Brandstoffenbedrijf
 • Personeelskorting, pensioenregeling, fruit op de werkplek en leuke feestjes
 • Ruim 50 gezellige collega’s om een lunchwandeling mee te maken of een vrijdagmiddagborrel te drinken

Wie is AVIA Marees?

AVIA Marees staat bekend om zijn naam binnen de petrolbranche. We hebben onze sporen inmiddels wel verdiend in de 100 jaar dat AVIA Marees bestaat. En we gaan nog even door. Ruim 60 tankstations onder de vlag van AVIA en met stip op nummer 1; de bevoorrading en belevering aan de B2B markt van kwalitatief goede brandstoffen. We hebben onze eigen technische dienst waarmee we zowel de ontwikkeling, het onderhoud en de storingen van de tankstations regelen. Het mobiliteitsplein bij bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn NH is een van onze paradepaardjes.

En hoe zit het dan met die energietransitie vraag je je misschien af? De familie Marees heeft een kleine drie jaar geleden een nieuwe stap gezet, een stap richting de toekomst. Want waar eerder de volledige focus lag op de fossiele brandstoffen bevinden we ons ook midden in de zogenoemde energietransitie. Vergroening van het wagenpark, maatschappelijk verantwoord ondernemen, minder CO2 uitstoot, duurzame brandstoffen, New Energy, het zijn zaken die dagelijks bij ons de revue passeren.

En als je hier dan komt werken, hoe ziet dan je dag eruit?

Even voor acht uur kom je samen met je collega’s binnen en je start met een kop koffie/thee. Het financiële team bestaat uit 5 collega’s die ieder een eigen takenpakket hebben. Jouw functie is de verbindende schakel tussen alle BV’s en jij hebt én houdt het totaaloverzicht. De ene dag doe je voorbereidende werkzaamheden voor de maandafsluiting en zorg je voor aansluiting tussen alle entiteiten, de andere dag analyseer je cijfers waarmee het MT de koers kan bepalen.

Afhankelijk van deadlines bepaal jij de indeling van je dag zelf. Je hebt een team en een teamleider om mee te sparren en te schakelen en dat doe je dan ook tussendoor. Maar ook bij andere collega’s en afdelingen kun je bijna altijd binnenlopen als je vragen hebt. In onze gezellige kantine is het tijdens de lunchpauze een zoete inval en ook onze buitendienst eet regelmatig mee.

‘s Middags ga je aan de slag met het maken van een nieuwe rapportage in Power BI. Dit zodat wij onszelf met de uitkomsten goed kunnen positioneren in de New Energymarkt. Je loopt nog even binnen bij de Financieel Directeur voor overleg over een investeringsvoorstel. En voor je het weet is het alweer half vijf. Je wenst je collega’s een fijne avond en doet boodschappen onderweg naar huis met nog een lekkere lange avond voor de boeg.

Wie ben jij?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau (HES/Finance & Control)
 • Je hebt relevante kennis en/of ervaring op het gebied van:
  - boekhouden en het onderhouden van een financiële administratie
  - het opzetten van management rapportages en investeringsvoorstellen
  - het maken en beoordelen van (financiële) analyses
 • Je kunt googelen met excel en draait je hand niet om voor een paar draaitabelletjes
 • Je hebt kennis van SQL en ervaring met Power BI rapportages
 • Je bent integer en vertrouwelijk v.w.b. (kritische) bedrijfsgegevens en resultaten
 • Je laat je niet snel gek maken en blijft nauwkeurig, ook als er een deadline aankomt
 • Je spreekt verschillende ‘talen’ en schakelt gemakkelijk tussen contact met de klant en externe partijen

Wil je graag met ons kennismaken? Laat het ons weten dan zetten wij de koffie/thee alvast klaar! Stuur een mail naar Suzanne/Kim (hr@aviamarees.nl) en wij nemen contact met je op.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Stel je vraag over werken bij AVIA Marees