AVIA VOLT partner InMotion

Nieuws 25 juli 2023

Gouden partner

Sinds 1 juli is AVIA VOLT gouden partner van InMotion, een studenten team van de TU Eindhoven waar studenten werken aan revolutionaire technologieën op het gebied van elektrisch rijden. Door middel van een mobiele lader draagt AVIA Nederland bij aan het kunnen laden van de volledige elektrische raceauto die het team maakt.

InMotion is gestart met de ontwikkeling van het batterijpakket in september 2022. Niet zonder succes, recent heeft InMotion hun nieuwe laadtijd gepresenteerd van slechts 3 minuten en 56 seconden. Tot zover bekend, is dit het snelst ladende batterijpakket in een elektrische raceauto ter wereld!

Het reduceren van de laadtijd is, en blijft, één van de belangrijkste aspecten om het elektrisch rijden te promoten aan de consument. Door op een hele innovatieve manier een koelsysteem te ontwikkelen, hebben de studenten deze fantastische laadtijd kunnen neer zetten.

Samen met InMotion gaan wij laten zien dat elektrische mobiliteit moeiteloos moet zijn en dat laden net zo snel moet worden als tanken.