AVIA Marees jouw transitiepartner

Nieuws 13 februari 2023

De wereld verandert razendsnel. De vraag naar duurzame brandstofoplossingen groeit, terwijl tegelijkertijd de mobiliteit toeneemt. Het 100-jarig familiebedrijf Marees en Kistemaker heeft al vele energietransities meegemaakt en zet ook nu vol in op nieuwe energie.

“Dat deed mijn vader in de jaren 70 van de vorige eeuw toen de gasgestookte cv-ketels in opkomst waren en dat doen we nu nog steeds,” zegt Dick-Jan Marees. “Niet voor niets is vorig jaar het allereerste waterstofstation van de Kop van Noord-Holland bij AVIA Marees in Kolhorn gerealiseerd.”

AVIA Marees is bekend om de ruim 60 tankstations in en rond woonkernen en langs doorgaande provinciale wegen, maar levert ook smeermiddelen en brandstoffen voor tankinstallaties bij agrariërs, loonbedrijven en transportondernemingen op locatie. Daarnaast investeert Marees in laadoplossingen voor bedrijven, thuis en onderweg. Heb je plannen om jouw organisatie te verduurzamen door het plaatsen van laadpalen om zo een steentje bij te dragen aan de vermindering van CO2 uitstoot? Ook dan zijn zij jouw ideale partner.

Zowel aan de pomp als bij de thuistank zijn duurzamere brandstoffen in opmars. Met de hernieuwbare biodiesel HVO100, gemaakt van afgewerkte oliën en vetten, wordt de uitstoot van schadelijke emissies zelfs tot 89% teruggebracht. Daarmee hebben verschillende ondernemingen al flinke emissiebesparingen gerealiseerd. HVO100 is onder andere bij tankstation AVIA Schagerbrug verkrijgbaar.

Met Marees als jouw transitiepartner gaan wij samen gericht op weg naar een emissieloze wereld. Wij zien kansen om te verduurzamen en dit doen we graag samen met jou. “Wij stoppen energie in jouw mobiliteit,” zegt Dick-Jan Marees tot besluit.

Bron: Rodi Duurzaam Special, februari 2023